Tortilla tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tortilla-hoz:
- 30 dkg liszt
- 1/2 kiskanál sütőpor
- 1/2 kiskanál só
- 7 dkg vaj
- 2,5 dl meleg víz
Húshoz:
- csirkemell
- kevés olaj a sütéshez
- fűszerek
Tovább szükségünk lesz még tetszés szerint zöldségekre: uborka, lila hagyma, paradicsom stb.
Mártáshoz: mexikói fűszerkeverék, tejföl vagy joghurt.
Elkészítése:
A tortilla-hoz a lisztet, a sütőport és a sót összedolgozzuk a vajjal, hozzáadjuk a vizet és kb. 5 percen keresztül gyúrjuk. A tésztát 12 vagy 6 részre osztjuk attól függően, hogy kicsi vagy nagyobb lapokat szeretnénk.
2mm vastag korongokká gyúrjuk őket.
Egy serpenyő közepes lángon felhevítünk és a lapokat egyesével megsütjük.
A húshoz: a csirkemellet csíkokra vágjuk, fűszerezzük és kevés olajon serpenyőben megsütjük.
A tortilla tekercseket az előre felvágott zöldségekkel, a megsült hússal illetve a tejfölös mártással töltjük meg és feltekerjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »