Tortilla tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tortilla-hoz:
- 30 dkg liszt
- 1/2 kiskanál sütőpor
- 1/2 kiskanál só
- 7 dkg vaj
- 2,5 dl meleg víz
Húshoz:
- csirkemell
- kevés olaj a sütéshez
- fűszerek
Tovább szükségünk lesz még tetszés szerint zöldségekre: uborka, lila hagyma, paradicsom stb.
Mártáshoz: mexikói fűszerkeverék, tejföl vagy joghurt.
Elkészítése:
A tortilla-hoz a lisztet, a sütőport és a sót összedolgozzuk a vajjal, hozzáadjuk a vizet és kb. 5 percen keresztül gyúrjuk. A tésztát 12 vagy 6 részre osztjuk attól függően, hogy kicsi vagy nagyobb lapokat szeretnénk.
2mm vastag korongokká gyúrjuk őket.
Egy serpenyő közepes lángon felhevítünk és a lapokat egyesével megsütjük.
A húshoz: a csirkemellet csíkokra vágjuk, fűszerezzük és kevés olajon serpenyőben megsütjük.
A tortilla tekercseket az előre felvágott zöldségekkel, a megsült hússal illetve a tejfölös mártással töltjük meg és feltekerjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »