Töpörtyűs tál recept
Hozzávalók:
- 1 kg libaháj
- 6 csirkemáj
- 3-4 fej lilahagyma
Elkészítése:
Felkockázzuk a hájat és odarakjuk egy olyan lábasba, amelyiknek fedele is van. Aláöntünk egy kávés csészényi vizet és lefedve, többszöri kevergetéssel szép piros sütjük a töpörtyűt.
Szűrő lapáttal tányérra szedjük és még melegen megsózzuk. A kisült zsírt fém teaszűrőn egy tálkába átszűrjük úgy, hogy kb 1 ujjnyi maradjon a lábasba. Erre azért van szükség, hogy a későbbi felhasználásra elrakott zsír szép tiszta maradjon.
A megtisztított májakat egészben beletesszük a zsírba, megszórjuk kevés törött borssal és közepes lángon 3-4 percig sütjük. Utána két villa között megfordítjuk ezt az oldalát is megborsozzuk és 3-4 percig sütjük. Kiszedjük és ízlés szerint megsózzuk.
Most már csak annyi dolgunk van, hogy néhány lilahagymát és friss, ropogós kenyeret felszeleteljük és jó étvággyal megegyük. A máj sütése után visszamaradt zsír nagyon jó tunkoláshoz.
A tiszta, átszűrt zsírt kihűtjük és lefedve a hűtőben tároljuk, amíg el nem fogy.
Tipp:
Ennél egyszerűbb, gyorsabb és finomabb ebédet, vacsorát nem igen lehet összedobni.
Én nagyon szeretek libazsírral főzni, mert egészségesebb mint az olaj, vagy a disznózsír és nagyon finom ízt kölcsönöz az ételeknek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

