Töpörtyűs tál recept

Hozzávalók:
- 1 kg libaháj
- 6 csirkemáj
- 3-4 fej lilahagyma
Elkészítése:
Felkockázzuk a hájat és odarakjuk egy olyan lábasba, amelyiknek fedele is van. Aláöntünk egy kávés csészényi vizet és lefedve, többszöri kevergetéssel szép piros sütjük a töpörtyűt.
Szűrő lapáttal tányérra szedjük és még melegen megsózzuk. A kisült zsírt fém teaszűrőn egy tálkába átszűrjük úgy, hogy kb 1 ujjnyi maradjon a lábasba. Erre azért van szükség, hogy a későbbi felhasználásra elrakott zsír szép tiszta maradjon.
A megtisztított májakat egészben beletesszük a zsírba, megszórjuk kevés törött borssal és közepes lángon 3-4 percig sütjük. Utána két villa között megfordítjuk ezt az oldalát is megborsozzuk és 3-4 percig sütjük. Kiszedjük és ízlés szerint megsózzuk.
Most már csak annyi dolgunk van, hogy néhány lilahagymát és friss, ropogós kenyeret felszeleteljük és jó étvággyal megegyük. A máj sütése után visszamaradt zsír nagyon jó tunkoláshoz.
A tiszta, átszűrt zsírt kihűtjük és lefedve a hűtőben tároljuk, amíg el nem fogy.
Tipp:
Ennél egyszerűbb, gyorsabb és finomabb ebédet, vacsorát nem igen lehet összedobni.
Én nagyon szeretek libazsírral főzni, mert egészségesebb mint az olaj, vagy a disznózsír és nagyon finom ízt kölcsönöz az ételeknek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »