Töltött gomba recept

Hozzávalók:
- 5-6 fej nagyobb csiperke gomba
- liszt
- 1-2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- bármilyen felvágott, ami a hűtőben van
- 1 közepes paradicsom
- 1 fél paprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- bazsalikom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A gombákat megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a tönkrészt, majd félretesszük. A tojásokat felverjük, pici sót teszünk bele, majd bepanírozzuk a gombákat és olajban aranybarnára sütjük. A paradicsom héját eltávolítjuk, felkockázzuk a paprikával, majd olívaolajban megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát, fűzereket tovább pirítjuk. Néhány perc után hozzáadjuk a felkockázott tönköket és felvágottat. Ha az egész összepirult, ráöntjük a panírozásból megmaradt tojást, összesütjük. Ezután a gombafejeket egy kisebb jénai tál tetejébe helyezzük, megtöltjük, a maradék tölteléket körben, vagy felhalmozva a gombák tetejére helyezzük, sajtot reszelünk rá és sütőbe tesszük, amíg a sajt meg nem pirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »