Töltött bundáskenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 egész karéj normál kenyér vagy 8 szelet szendvicskenyér
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg kolbász
- 8 db fa fogvájó
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5kk. szárított petrezselyem
- egy csipet só
- 2 dl zsiradék a kisütéshez
Elkészítése:
Az egész karéj összeillesztjük, mint egy szendvicset és félbevágjuk, hogy legyen 4 szendvicsünk (a négyszögletű kenyérrel könnyebb dolgunk van). A sajtból 4 vékony szeletet vágunk és a kolbászt is vékonyan felkarikázzuk és sima szendvicseket készítünk. Ha ez kész, akkor két oldalán egy-egy fogvájót srégen beleszúrunk, ez fogja összetartani, amíg sül. Csak utána ne felejtsétek el kiszedni, mint majdnem én… :)
A tojást mély tányérban villával felverjük és belereszeljük a maradék sajtot, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a sót, jól összekeverjük a villával.
A fogvájóval rögzített szendvicseket óvatosan megfogjuk és mindkét oldalát megmártjuk a sajtos-petrezselymes tojásban, majd forró olajban közepes lángon egy-egy perc alatt mindkét felét aranybarnára sütjük, közben egyszer megfordítva. Én erre egy grill húsforgató csipeszt használok, azzal a legegyszerűbb. Kiszedés után hamar szedjük ki belőle a fogvájókat!
Még melegen, forró teával kínálhatjuk. Igazán finom, ahogy összeolvadnak az ízek a szánkban, a kolbász nagyon enyhén megsül és a sajt is épp csak olvadós lesz ennyi sütési idő alatt és nem folyik ki belőle.
Most készítettem először HahóPihe töltött lángosának ötlete alapján. Amikor a férjem megkóstolta így nyilatkozott:
– Ez tényleg finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

