Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött bundáskenyér recept

Töltött bundáskenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 egész karéj normál kenyér vagy 8 szelet szendvicskenyér
    • 10 dkg trappista sajt
    • 10 dkg kolbász
    • 8 db fa fogvájó
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5kk. szárított petrezselyem
    • egy csipet só
    • 2 dl zsiradék a kisütéshez

    Elkészítése:

    Az egész karéj összeillesztjük, mint egy szendvicset és félbevágjuk, hogy legyen 4 szendvicsünk (a négyszögletű kenyérrel könnyebb dolgunk van). A sajtból 4 vékony szeletet vágunk és a kolbászt is vékonyan felkarikázzuk és sima szendvicseket készítünk. Ha ez kész, akkor két oldalán egy-egy fogvájót srégen beleszúrunk, ez fogja összetartani, amíg sül. Csak utána ne felejtsétek el kiszedni, mint majdnem én… :)

    A tojást mély tányérban villával felverjük és belereszeljük a maradék sajtot, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a sót, jól összekeverjük a villával.

    A fogvájóval rögzített szendvicseket óvatosan megfogjuk és mindkét oldalát megmártjuk a sajtos-petrezselymes tojásban, majd forró olajban közepes lángon egy-egy perc alatt mindkét felét aranybarnára sütjük, közben egyszer megfordítva. Én erre egy grill húsforgató csipeszt használok, azzal a legegyszerűbb. Kiszedés után hamar szedjük ki belőle a fogvájókat!

    Még melegen, forró teával kínálhatjuk. Igazán finom, ahogy összeolvadnak az ízek a szánkban, a kolbász nagyon enyhén megsül és a sajt is épp csak olvadós lesz ennyi sütési idő alatt és nem folyik ki belőle.

    Most készítettem először HahóPihe töltött lángosának ötlete alapján. Amikor a férjem megkóstolta így nyilatkozott:
    – Ez tényleg finom!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá