Töltött bundáskenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 egész karéj normál kenyér vagy 8 szelet szendvicskenyér
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg kolbász
- 8 db fa fogvájó
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5kk. szárított petrezselyem
- egy csipet só
- 2 dl zsiradék a kisütéshez
Elkészítése:
Az egész karéj összeillesztjük, mint egy szendvicset és félbevágjuk, hogy legyen 4 szendvicsünk (a négyszögletű kenyérrel könnyebb dolgunk van). A sajtból 4 vékony szeletet vágunk és a kolbászt is vékonyan felkarikázzuk és sima szendvicseket készítünk. Ha ez kész, akkor két oldalán egy-egy fogvájót srégen beleszúrunk, ez fogja összetartani, amíg sül. Csak utána ne felejtsétek el kiszedni, mint majdnem én… :)
A tojást mély tányérban villával felverjük és belereszeljük a maradék sajtot, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a sót, jól összekeverjük a villával.
A fogvájóval rögzített szendvicseket óvatosan megfogjuk és mindkét oldalát megmártjuk a sajtos-petrezselymes tojásban, majd forró olajban közepes lángon egy-egy perc alatt mindkét felét aranybarnára sütjük, közben egyszer megfordítva. Én erre egy grill húsforgató csipeszt használok, azzal a legegyszerűbb. Kiszedés után hamar szedjük ki belőle a fogvájókat!
Még melegen, forró teával kínálhatjuk. Igazán finom, ahogy összeolvadnak az ízek a szánkban, a kolbász nagyon enyhén megsül és a sajt is épp csak olvadós lesz ennyi sütési idő alatt és nem folyik ki belőle.
Most készítettem először HahóPihe töltött lángosának ötlete alapján. Amikor a férjem megkóstolta így nyilatkozott:
– Ez tényleg finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »