Töltött bundás kenyér recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- másnapos kenyér
- sonka (vagy bármilyen felvágott)
- sajt
- paprika
- szendvicsenként 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és fél dl tej
- só
- a sütéshez olaj
Elkészítése:
Szendvicskenyérrel könnyebb dolgozni, mivel egyformák a szeletek, de mint a mellékelt fotó is mutatja, normál kenyérrel sem lehetetlen!
Az olajat hevíteni kezdjük.
Közben egy tálba a tojásokat a tejjel (a tej el is hagyható, de szerintem sokkal puhább, szaftosabb lesz a kenyerünk tőle) és némi sóval elkeverjük. Egy kenyérszeletet megpakolunk felvágottal, paprikával, sajttal, majd ráteszünk egy másik, ráillő szeletet és kézzel kissé összenyomkodjuk. Óvatosan megforgatjuk (villa vagy húscsipesz segítségével) mindkét felét a tojásban, és forró olajba tesszük, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.
Papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat, kicsit hagyjuk kihűlni, majd teával elfogyasztjuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.