Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött bundás kenyér recept

Töltött bundás kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • másnapos kenyér
    • sonka (vagy bármilyen felvágott)
    • sajt
    • paprika
    • szendvicsenként 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és fél dl tej
    • a sütéshez olaj

    Elkészítése:

    Szendvicskenyérrel könnyebb dolgozni, mivel egyformák a szeletek, de mint a mellékelt fotó is mutatja, normál kenyérrel sem lehetetlen!

    Az olajat hevíteni kezdjük.

    Közben egy tálba a tojásokat a tejjel (a tej el is hagyható, de szerintem sokkal puhább, szaftosabb lesz a kenyerünk tőle) és némi sóval elkeverjük. Egy kenyérszeletet megpakolunk felvágottal, paprikával, sajttal, majd ráteszünk egy másik, ráillő szeletet és kézzel kissé összenyomkodjuk. Óvatosan megforgatjuk (villa vagy húscsipesz segítségével) mindkét felét a tojásban, és forró olajba tesszük, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.

    Papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat, kicsit hagyjuk kihűlni, majd teával elfogyasztjuk. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá