Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A tökéletes házi sajtkrém recept

A tökéletes házi sajtkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 450 g kefir
    • 450 g natúr joghurt
    • tetszés szerinti zöldfűszerek, fűszerek
    • géz pólya

    Elkészítése:

    Egy edényben összekeverem a joghurtot és a kefirt, sózom.

    A több réteg géz pólyát egy mély lábosba/edénybe fektetem úgy, hogy a szélei, sarkai kilógjanak. Beleöntöm a keveréket, összefogom a pólya széleit és megkötöm szorosan. A kis gömböcöt így már fel tudom kötni egy fakanálra. Belelógatom a mély edénybe, hogy az alja ne érjen le, majd 10 órán keresztül, 1-2 óránként szorítva, csavarva rajta egyet, kicsöpögtetem.

    Akkor van kész, ha sűrű, krémes, selymes állagú a krém.:)

    Átteszem egy lezárható edénybe, fűszerezem ízlés szerint, és egy éjszakát állni hagyom. Tökéletes, és nem igényel 5 percnél többet az elkészítése.

    Tipp:

    A mennyiség egy kis adaghoz elegendő, természetesen sokkal több kell egy nagyobb mennyiséghez, mivel a legtöbb folyadék távozni fog belőle, így veszít a mennyiségéből. Kezdéshez, kóstoláshoz ajánlom ezt a mennyiséget.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá