Tojásos lecsó recept
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 30-40 dkg paprika /+ 1 erős/
- 25 dkg paradicsom
- 1 pár virsli
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A füstölt szalonnát felkockázzuk, a hagymát vékony karikákra vágjuk, és a paprikát, valamint a virslit is felkarikázzuk. Egy kis fazékba forralunk vizet, és ha már forr, a végükön keresztbe bemetszett paradicsomokat beledobjuk. Nem kell főzni, elég egy-két perc! Hideg vízbe kiszedjük, és a héját lehúzzuk róla, majd a paradicsomot is felkarikázzuk.
A szalonnát aranybarnára sütjük egy kisebb serpenyőben, a zsírját leszűrjük abba az edénybe, amiben készíteni fogjuk a lecsót. A hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Rádobjuk a paprikát, tíz percig pároljuk, néha átkeverjük, nehogy lesüljön. /Aki roppanósan szereti, annak elég négy-öt perc pirítás./
Rádobjuk a paradicsomot, a virslit, és megsózzuk, és készre sütjük. A tojásokat egy tálban jól elkeverjük, és a lecsóra öntjük. Három-négy percig forgatjuk, amíg a tojás is megsül.
Tipp:
A mai modern korban már nem csak a klasszikus recept alapján készül lecsó, hanem más zöldségek hozzáadásával is. Lehet a paradicsomot cukkinivel is helyettesíteni. A rásütött tojás helyett tálalhatjuk galuskával is, de nagyon finom rizzsel, vagy tarhonyával is.
A tojásos lecsó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 9 g