Tojáskrém recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 1 ek tejföl
- 5 dkg vaj (vagy margarin),
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 ek mustár
- 1 púpozott mokkáskanál só
- 1 késhegynyi törött fekete bors
Elkészítése:
A megmosott tojásokat keményre főzzük, majd még melegen meghámozzuk, és egészen apróra összetörjük(vagy húsdarálón kétszer ledaráljuk, így valóban pépes lesz).A vajat a tejföllel és a mustárral habosra keverjük, hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát.A fűszerekkel tovább ízesítjük, végül a darált főtt tojást is hozzákeverjük.A krémet jól lehűtjük. Pirított kenyérszeletekre kenve, zöldpaprikával, paradicsommal vagy újhagymával fogyasztjuk.(Nagyobb adagot is érdemes belőle készíteni, mert egy hétig biztosan eláll a hűtőszekrényben.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »