Tejfölös barna csiperke, tarhonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg barna csiperke
- 1 fej hagyma
- fűszerpaprika
- olaj
- só
- fehérbors
- majoránna
- 3 ek tejföl
- 1 csapott ek liszt, vagy keményítő
Köret:
- 0,5 kg tarhonya
Nem túl bonyolult vagy hangzatos étel de mindenesetre nagyon ízletes, attól függetlenül, hogy jelen recept egy egyszerű változat.
Nálunk a gomba jöhet bármilyen formában, így nem tudok vele mellélőni, legalább is eddig nem volt rá példa :)
Elkészítése:
A gombát megmossuk, a csiperkéket nem kell teljesen megpucolni, csak a felesleges részt, vagy hibákat távolítjuk el. Én a szárakat is meghagytam, csak levágtam a végeit. Felszeleteljük a gombát és felvágjuk a hagymát is, majd olajon sóval megdinszteljük.
Ezután rádobjuk a gombát, egy kevés, szinte késhegynyi pirospaprikát hintünk rá a színe miatt, majd kevés vízzel felöntjük, borsozzuk, szórunk bele kevés majoránnát és puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd kevés vízzel kevert lisztet vagy keményítőt is hozzákeverünk, hogy sűrűbb krémesebb szaftot kapjunk.
Kóstolunk és, ha minden oké, akkor elzárjuk. A körethez a tarhonyát olajon megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk és tartalék lángon, vagy platnin, fedő alatt készre főzzük. A vége felé, mielőtt elkészülne átkavarjuk és, ha még szükséges teszünk alá kevés vizet.
Tipp:
Tipp:
1-2 babérlevéllel, kurkumával tovább gazdagítható a gomba íze.