Tejberizs recept

Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 2 dl víz
- 5 dkg vaj
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- cukor
Elkészítése:
A rizst főzni kezdjük a vízben, majd amikor beszívta az összes vizet, hozzákeverjük a vajat és felöntjük a tejjel.
Hozzákeverünk ízlés szerinti mennyiségű cukrot és a vaníliás cukrot.
Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a rizs magába szívja a tejet. Kakaóport vagy fahéjat szórhatunk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »