Tejbegríz recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 1 bögre búzadara
- csipet só
- cukor ízlés szerint
- aki szereti vaníliás cukorral is ízesítheti
Elkészítése:
A tejet felteszem a cukorral és a sóval forrni. Egy kevés tejet félreszoktam tenni, mert amikor kész és sűrűbbnek látom, hozzákeverem, így kicsit elhűtöm, hogy hamarabb ehessük illetve nem lesz olyan sűrű, mert Én lazább állaggal kedvelem és van, akinek megáll a kanál benne.
Miután a tej forrni kezd, hozzáadjuk a búzadarát és folyamatosan kevergetve kis lángon vagy akár platnin készre főzzük. Melegen tálra szedjük és kakaóval hintve tálaljuk.
Tipp:
Mogyorókrémmel, lekvárokkal vagy fahéjjal is remek csemege. Készítettem már dióval és mákkal is, mit ne mondjak ISTENI.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »