Tejbegríz recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 1 bögre búzadara
- csipet só
- cukor ízlés szerint
- aki szereti vaníliás cukorral is ízesítheti
Elkészítése:
A tejet felteszem a cukorral és a sóval forrni. Egy kevés tejet félreszoktam tenni, mert amikor kész és sűrűbbnek látom, hozzákeverem, így kicsit elhűtöm, hogy hamarabb ehessük illetve nem lesz olyan sűrű, mert Én lazább állaggal kedvelem és van, akinek megáll a kanál benne.
Miután a tej forrni kezd, hozzáadjuk a búzadarát és folyamatosan kevergetve kis lángon vagy akár platnin készre főzzük. Melegen tálra szedjük és kakaóval hintve tálaljuk.
Tipp:
Mogyorókrémmel, lekvárokkal vagy fahéjjal is remek csemege. Készítettem már dióval és mákkal is, mit ne mondjak ISTENI.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »