Tavaszi szalámis melegszendvics recept

Hozzávalók:
- 12 vékony szelet zsúrkenyér
- kb. 6-7 dkg vaj
- 10 dkg uzsonnaszelet (esetleg más száraz szalámi)
- 10 dkg füstölt sajt vékonyra szeletelve
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 retek
- 1 újhagyma zöldje
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt.
Egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A felszeletelt kenyereket vékonyan megkenjük vajjal. Ráterítjük a szalámiszeleteket (én kicsit formára vágtam, hogy ne lógjon le a kenyérről), majd befedjük a sajttal.
A megtisztított vöröshagymát egész vékony szeletekre vágjuk, és a szendvicsre szórjuk. A megpakolt kenyereket az előkészített tepsibe, egymás mellé helyezzük.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 8-10 percet sütjük, amíg a sajt szépen megolvad.
Közben a retket és a hagyma zöldjét apróra vágjuk, és a megsült szendvicsekre szórjuk. Azonnal kínáljuk.
Tipp:
Vasárnap reggel készült ez az egyszerű, könnyű fogás a már nem túl friss kenyér megmentésére. A többi alkotóelemét pedig a hűtőben talált kis maradékok alkották. Nem sütöttem sokáig, épp csak míg a sajt megolvadt, így a szendvics széle kicsit ropogós, a középső része pedig kellemesen puha. Imádjuk a hagymát és a hagymaszárat is, de természetesen a feltét tetszőlegesen alakítható az otthon talált finomságokból.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »