Tavaszi salátafőzelék sajtos zellerfasírttal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A saltafőzelékhez:
- 1 kisebb fejes saláta
- 1-2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só,bors
- 1 kis pohár tejföl
A zellerfasírthoz:
- 1 kisebb zellergumó
- 10 dkg reszelt sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- 2 szál újhagyma
- kis csokor petrezselyemzöld (apróra vágva)
- só, bors
- a sütéshez olaj
Elkészítése:
A sajtot és a zellert reszeljük le (vagy aprítógépben aprítsuk morzsás állagúra), majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, petrezselymet, a tojást és annyi morzsát, hogy összeálljon. Ízesítsük sóval és borssal, majd hagyjuk állni kb 10 percig.
Ez alatt elkészítjük a salátafőzeléket. A salátát mossuk meg csepegtessük le.
Az olívaolajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát és rádobjuk a metéltre vágott salátaleveleket, 1-2 percig fonnyasztjuk, majd levesszük a gázról és belekeverjük a tejfölt, sóval, borssal ízesítjük.
A zelleres masszából, kézzel pingponglabda méretű golyókat formázunk és ellapítjuk, majd felforrósított olajban, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Készíthetjük enyhén vajazott tepsiben is, fordítás nélkül légkeveréssel kb 18 perc alatt sül meg. Tálaláskor szórjuk meg az ételt apróra vágott petrezselyemmel.
Tipp:
A zellerfasírtot kínáljuk fokhagymával, sóval, borssal ízesített tejföllel is.
A sajthoz keverhetünk kevés füstölt sajtot is.
Ha sűrűre sikerülne a massza, lazíthatjuk 2-3 ek tejjel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »