Szerb-rostélyos recept
Hozzávalók:
- 1 kg felszeletelt rostélyos
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg zöldpaprika
- 20 dkg paradicsom
- 2 evőkanál olaj
- 1 kiskanál liszt
- 20 dkg főtt füstölt hús
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- mustár
Elkészítés:
A húst vékonyra verjük, megsózzuk, megborsozzuk, és vékonyan bemustározzuk. A forró olajban megsütjük, majd kivesszük, és a zsírjában a karikákra vágott hagymát megpirítjuk. Pirospaprikával meghintjük, a hússzeleteket visszatesszük, és egy kevés vízzel félpuhára pároljuk. Ekkor tesszük bele a hosszúkásra vágott zöldpaprikát meg a cikkekre vágott paradicsomot, enyhén megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Végül zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, és egy kevés vízzel összeforraljuk. A tetejét laskára vágott füstölt hússal hintjük meg, úgy tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

