Sülysápi töltött tök recept

Hozzávalók:
- 1 db tök (mérete és fajtája mindegy)
- 1-1,5 kg tetszőleges darált hús (a tök méretétől függően)
- 1-2 szem krumpli
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- sajt
- só
- bors
- Aki szeretné tehet még bele paradicsomot, paprikát, különböző sajtokat vagy egyéb ízesítő fűszereket is.
Elkészítése: A tököt alaposan megmossuk. Héját rajta hagyjuk. A “fülét és a farkát” levágjuk, két egyforma darabra hasítjuk, eltávolítjuk a magokat és egy kicsit a húsából is, hogy több helye legyen a tölteléknek. A krumplit előfőzés nélkül felkockázzuk, hozzá adjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát. Én dobtam bele egy paradicsomot, mozzarella és trappista sajtot is, de ezek elhagyhatóak, vagy helyettesíthetőek mással, amit csak szeretünk (vagy van kéznél otthon). Az egészet botmixerrel pépesre daráljuk és alaposan összekeverjük a hússal. Beletöltjük a tökbe, sajtot szórunk rá és alsó- felső sütéssel 200 C°-on 30-40 percig sütjük. Szerintem tök jó. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »