Sülysápi töltött tök recept
Hozzávalók:
- 1 db tök (mérete és fajtája mindegy)
- 1-1,5 kg tetszőleges darált hús (a tök méretétől függően)
- 1-2 szem krumpli
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- sajt
- só
- bors
- Aki szeretné tehet még bele paradicsomot, paprikát, különböző sajtokat vagy egyéb ízesítő fűszereket is.
Elkészítése: A tököt alaposan megmossuk. Héját rajta hagyjuk. A “fülét és a farkát” levágjuk, két egyforma darabra hasítjuk, eltávolítjuk a magokat és egy kicsit a húsából is, hogy több helye legyen a tölteléknek. A krumplit előfőzés nélkül felkockázzuk, hozzá adjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát. Én dobtam bele egy paradicsomot, mozzarella és trappista sajtot is, de ezek elhagyhatóak, vagy helyettesíthetőek mással, amit csak szeretünk (vagy van kéznél otthon). Az egészet botmixerrel pépesre daráljuk és alaposan összekeverjük a hússal. Beletöltjük a tökbe, sajtot szórunk rá és alsó- felső sütéssel 200 C°-on 30-40 percig sütjük. Szerintem tök jó. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

