Spárgás-sajtos leveles kocka recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csomag spárga (zöld)
- 1-2 camembert
- 6 szelet bacon
- só
- őrölt színes bors
- szezámmag
Elkészítése:
A spárgának tördeljük le a fás részét, majd enyhén sós vízbe főzzük pár perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le.
Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel hat részre, majd a szélétől kb. 1-2 cm-re a kés hegyével óvatosan vágjuk be. Figyeljünk arra, nehogy teljesen átvágjuk a tésztát.
Ezután minden tésztakockára helyezzünk néhány vékonyan felszeletelt sajtot, majd helyezzük rá az alaposan lecsöpögtetett spárgát. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre tegyünk egy-egy szelet bacont. Végül ízlés szerint szórjuk meg szezámaggal.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a tésztákat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten (220 fok) süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

