Spárgás-sajtos leveles kocka recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csomag spárga (zöld)
- 1-2 camembert
- 6 szelet bacon
- só
- őrölt színes bors
- szezámmag
Elkészítése:
A spárgának tördeljük le a fás részét, majd enyhén sós vízbe főzzük pár perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le.
Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel hat részre, majd a szélétől kb. 1-2 cm-re a kés hegyével óvatosan vágjuk be. Figyeljünk arra, nehogy teljesen átvágjuk a tésztát.
Ezután minden tésztakockára helyezzünk néhány vékonyan felszeletelt sajtot, majd helyezzük rá az alaposan lecsöpögtetett spárgát. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre tegyünk egy-egy szelet bacont. Végül ízlés szerint szórjuk meg szezámaggal.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a tésztákat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten (220 fok) süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd tálaljuk.