Spárga hentes módra recept

Hozzávalók:
- 1 kg spárga
- 5 dkg vaj
- 1 dl fehérbor
- 20 dkg főtt füstölt hús
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só
- cukor
Elkészítés:
A megtisztított, hüvelyknyi darabokra vágott spárgát kivajazott tűzálló tálba öntjük, megsózzuk, egy csipet cukorral meghintjük, és a borban, fedő alatt, puhára pároljuk. A maradék vajban megpirítjuk a laskára vágott füstölt húst, a spárgával összekeverjük, a tejföl és tojássárgája keverékével leöntjük, és a sütőben átsütjük, de nem pirítjuk meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »