Sonkás tojás recept
Hozzávalók:
- 8 vékony szelet gépsonka vagy főtt füstölt hús
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg vaj
- só
Elkészítés:
Egy serpenyőben megforrósítjuk a vajat, és egymás mellé belefektetjük a sonkaszeleteket, ha túl nagyok, két darabba vágjuk vagy csíkokra szeleteljük. Erős lángon addig sütjük, amíg alsó felük meg nem pirult, majd megfordítjuk, és egymás mellé ráütjük a tojásokat, de úgy, hogy a sárgájuk egészben maradjon. Most már takaréklángon sütjük addig, amíg a tojásokból tükörtojások nem váltak. Tálalás előtt ha a sonka nem túl sós meg is sózzuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »

