Sonkás, fokhagymás tészta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 2 kisebb fej fokhagyma
- 25 dkg gépsonka
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 2 tömlős sajt (200 g)
- víz
- olaj
- só
- bors
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztás sós vízben kifőzzük.
Kevés olajon megpirítjuk az apró kockára vágott gépsonkát, majd hozzáadjuk a meghámozott és összetört fokhagymát. Ezeket összepirítjuk, egy kanál lisztet adunk hozzá, ezzel sűrítjük. Ezután hozzáadjuk a tömlős sajtot és a tejszínt, majd sóval, borssal fűszerezzük.
Főzés közben, ha szükséges vízzel hígíthatjuk a mártást.
Mikor megfőtt a sonkás, fokhagymás rész, hozzáadjuk a kifőtt tésztát és összekavarjuk. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.