Sonkás bab recept

Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt sonka
- 10 dkg karfiol
- 15 dkg zöldbab
- 5 dkg cukkini
- egy szál sárgarépa
- egy szál fehérrépa
- zöldség zöldje
- egy kisebb krumpli
- kevés olaj
- fél dl víz
- őrölt bors
- őrölt kömény
Elkészítés:
A krumplit vékony szeletekre, a többi hozzávalót apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott sonkát egy kevés olajjal teflon bevonatú serpenyőben vagy wok-ban picit megpirítjuk, majd a krumpli kivételével a zöldségekkel összeforgatjuk. Borssal és köménnyel fűszerezzük. Mintegy fél dl vízzel felöntjük, majd lefedjük. Lassú tűzön, néha átforgatva megpároljuk. Kb 20 perc alatt teljesen puhára párolódik minden összetevő, ekkor beletesszük a vékonyra szeletelt krumplit. Óvatosan összeforgatjuk, majd ismét lefedjük és még addig pároljuk, míg a krumpli meg nem puhul. Az egész, kb 30 perc alatt készen van.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »