Sonkás bab recept

Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt sonka
- 10 dkg karfiol
- 15 dkg zöldbab
- 5 dkg cukkini
- egy szál sárgarépa
- egy szál fehérrépa
- zöldség zöldje
- egy kisebb krumpli
- kevés olaj
- fél dl víz
- őrölt bors
- őrölt kömény
Elkészítés:
A krumplit vékony szeletekre, a többi hozzávalót apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott sonkát egy kevés olajjal teflon bevonatú serpenyőben vagy wok-ban picit megpirítjuk, majd a krumpli kivételével a zöldségekkel összeforgatjuk. Borssal és köménnyel fűszerezzük. Mintegy fél dl vízzel felöntjük, majd lefedjük. Lassú tűzön, néha átforgatva megpároljuk. Kb 20 perc alatt teljesen puhára párolódik minden összetevő, ekkor beletesszük a vékonyra szeletelt krumplit. Óvatosan összeforgatjuk, majd ismét lefedjük és még addig pároljuk, míg a krumpli meg nem puhul. Az egész, kb 30 perc alatt készen van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »