Sonkás bab recept
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt sonka
- 10 dkg karfiol
- 15 dkg zöldbab
- 5 dkg cukkini
- egy szál sárgarépa
- egy szál fehérrépa
- zöldség zöldje
- egy kisebb krumpli
- kevés olaj
- fél dl víz
- őrölt bors
- őrölt kömény
Elkészítés:
A krumplit vékony szeletekre, a többi hozzávalót apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott sonkát egy kevés olajjal teflon bevonatú serpenyőben vagy wok-ban picit megpirítjuk, majd a krumpli kivételével a zöldségekkel összeforgatjuk. Borssal és köménnyel fűszerezzük. Mintegy fél dl vízzel felöntjük, majd lefedjük. Lassú tűzön, néha átforgatva megpároljuk. Kb 20 perc alatt teljesen puhára párolódik minden összetevő, ekkor beletesszük a vékonyra szeletelt krumplit. Óvatosan összeforgatjuk, majd ismét lefedjük és még addig pároljuk, míg a krumpli meg nem puhul. Az egész, kb 30 perc alatt készen van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

