Sonkás bab recept
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt sonka
- 10 dkg karfiol
- 15 dkg zöldbab
- 5 dkg cukkini
- egy szál sárgarépa
- egy szál fehérrépa
- zöldség zöldje
- egy kisebb krumpli
- kevés olaj
- fél dl víz
- őrölt bors
- őrölt kömény
Elkészítés:
A krumplit vékony szeletekre, a többi hozzávalót apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott sonkát egy kevés olajjal teflon bevonatú serpenyőben vagy wok-ban picit megpirítjuk, majd a krumpli kivételével a zöldségekkel összeforgatjuk. Borssal és köménnyel fűszerezzük. Mintegy fél dl vízzel felöntjük, majd lefedjük. Lassú tűzön, néha átforgatva megpároljuk. Kb 20 perc alatt teljesen puhára párolódik minden összetevő, ekkor beletesszük a vékonyra szeletelt krumplit. Óvatosan összeforgatjuk, majd ismét lefedjük és még addig pároljuk, míg a krumpli meg nem puhul. Az egész, kb 30 perc alatt készen van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

