Snidlinges-lazacos omlett recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál vaj
- 2 teáskanál snidling
- 5 dkg füstölt lazac filé
- só
- bors
Elkészítés:
A tojásokat verjük fel, ízesítsük a sóval és a borssal, majd keverjük hozzá a snidlinget is. Ezt követően egy tapadásmenetes serpenyőben süssük meg az omlettet úgy, mintha egy palacsintát sütnénk. Elég az omlett mindkét oldalát 1-2 percig sütni, ne szárítsuk ki. A sütéshez én vajat szoktam használni, de olaj is megfelelő.
Ha már majdnem megsült az omlett, akkor helyezzük el rajta a lazac filé szeleteket, és még a serpenyőben hajtsuk félbe az omlettet, és így melegítsük át a halat. Füstölt lazac természetesen nem igényel sütést, vagy párolást.
A snidlinges-lazacos omlettet friss gyümölcslével fogyasszuk.
Tudom, hogy a füstölt lazac egy luxus számba menő hozzávaló, de a luxus ételekben pontosan az a pláne, hogy csak különleges alkalmakkor, számunkra különleges emberekkel együtt fogyasztjuk – tegyék így Önök is.