Snidlinges-lazacos omlett recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 teáskanál vaj
- 2 teáskanál snidling
- 5 dkg füstölt lazac filé
- só
- bors
Elkészítés:
A tojásokat verjük fel, ízesítsük a sóval és a borssal, majd keverjük hozzá a snidlinget is. Ezt követően egy tapadásmenetes serpenyőben süssük meg az omlettet úgy, mintha egy palacsintát sütnénk. Elég az omlett mindkét oldalát 1-2 percig sütni, ne szárítsuk ki. A sütéshez én vajat szoktam használni, de olaj is megfelelő.
Ha már majdnem megsült az omlett, akkor helyezzük el rajta a lazac filé szeleteket, és még a serpenyőben hajtsuk félbe az omlettet, és így melegítsük át a halat. Füstölt lazac természetesen nem igényel sütést, vagy párolást.
A snidlinges-lazacos omlettet friss gyümölcslével fogyasszuk.
Tudom, hogy a füstölt lazac egy luxus számba menő hozzávaló, de a luxus ételekben pontosan az a pláne, hogy csak különleges alkalmakkor, számunkra különleges emberekkel együtt fogyasztjuk – tegyék így Önök is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

