Sárgarépa krém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 közepes nagyságú sárgagépa
- szerecsendió
- 1 ek majonéz
- 1 ek tejföl
- só
- bors
- ízlés szerint fahéj
Elkészítése:
A répákat megpucolva és hasábokra vágva tepsibe raktam, majd 180 fokon pirulásig sütöttem. Ezután botmixerrel leturmixoltam az egészet, hozzáadva a tejfölt, majonézt.
Jöhet a fűszerezés. Jelen esetben én egy kicsit édeskésebb verzióval próbálkoztam (legközelebb fokhagymásat fogok készíteni) ezért egy kevés só, bors mellé szerecsendiót szórtam még bele, illetve kevés fahéjat.
Nekünk nagyon ízlett, be is faltunk egy nagy rakás pirítóst vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »