Sajtos zöldborsó gombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg zöldborsó
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 bögre őrölt zabpehely
- 15 dkg félkemyény sajt, nagy lyukú reszelőn reszelve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt bors
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítése:
A hagymát finomra aprítjuk és kevés olajon megpároljuk. Közben vizet forralunk, megsózzuk, és beleöntjük a zöldborsót. Amikor megpuhult, leszűrjük. Aprítógéppel összezúzzuk (persze, egy egyszerű krumplinyomó is megteszi), de csak épp, amolyan rusztikusra.
Egy keverőtálba beletesszük az összes hozzávalót és összegyúrjuk. Vizes kézzel golyókat formálunk (lepénykék is lehetnek), beleforgatjuk morzsába, és forró olajban pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Tipp:
Zöldséges barna rizst ettünk hozzá. Volt még mellé tölgyfa salátából, római salátából, paradicsomból és újhagymából saláta, amire nem tettünk semmilyen öntetet. Azért, mert friss, zsenge kakukkfüvet és bazsalikomot hoztunk a kertből ezeket nagyon finomra aprítottam és rászórtuk.Rendkívül finom lett.
Azt gondoltam ki, hogy legközelebb morzsa helyett magkeverékben hempergetjük meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »