Sajtos zöldborsó gombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg zöldborsó
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 bögre őrölt zabpehely
- 15 dkg félkemyény sajt, nagy lyukú reszelőn reszelve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt bors
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítése:
A hagymát finomra aprítjuk és kevés olajon megpároljuk. Közben vizet forralunk, megsózzuk, és beleöntjük a zöldborsót. Amikor megpuhult, leszűrjük. Aprítógéppel összezúzzuk (persze, egy egyszerű krumplinyomó is megteszi), de csak épp, amolyan rusztikusra.
Egy keverőtálba beletesszük az összes hozzávalót és összegyúrjuk. Vizes kézzel golyókat formálunk (lepénykék is lehetnek), beleforgatjuk morzsába, és forró olajban pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Tipp:
Zöldséges barna rizst ettünk hozzá. Volt még mellé tölgyfa salátából, római salátából, paradicsomból és újhagymából saláta, amire nem tettünk semmilyen öntetet. Azért, mert friss, zsenge kakukkfüvet és bazsalikomot hoztunk a kertből ezeket nagyon finomra aprítottam és rászórtuk.Rendkívül finom lett.
Azt gondoltam ki, hogy legközelebb morzsa helyett magkeverékben hempergetjük meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »