Sajtos, sonkás leveles recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag (500g-os) vajas leveles tészta
Töltelék:
- 10 dkg csirkemell sonka szeletek (lehet másfajta is)
- 20 dkg puha, kenhető sajt (én tömlőset használtam)
- csipet só és őrölt bors
- 1 kk petrezselyemzöld (szárított is tökéletes)
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- csipet szezámmag a díszítéshez
Elkészítése:
A leveles tésztát kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk gondosan ügyelve arra, hogy szép téglalap formája legyen. 8 egyenlő részre vágjuk és gondolatban félbehajtott felső részébe csíkokat vágunk.
A sajtot kikeverjük a sóval, borssal, petrezselyemzölddel és mindegyik lapocskát megkenjük vele, ráteszünk egy kis szeletke csirkemell sonkát (vagy felet, attól függ mekkorák), majd újabb sajtréteget kenünk a sonkára.
A felvert tojással megkenjük körben a széleit, ettől összeragad és nem fog kifolyni belőle a sajt és félbehajtjuk, ha kell az ujjunkkal kissé összenyomjuk a ragasztásnál.
A tetejét is tojással kenjük át, díszítésként szórjunk rá szezámot (sót, köményt…stb. ki mit szeret) és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-18 perc alatt süssük meg szép aranybarnára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »