Sajtos rántotta recept

Hozzávalók:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk tejföl
- só
- 5 dkg zsíros reszelhető sajt
- zsír
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a tejföllel és a sóval.
A tojások kemény habbá vert fehérjét beleforgatjuk.
Egy serpenyőt kikenünk zsírral, rátesszük a főzőlapra és amíg még hideg, beleöntjük a masszát. Fontos, hogy hideg legyen még a serpenyő, mert így nem ég le az alja. Mikor még lágy a teteje, de látjuk hogy már “egyben van”, rászórjuk a reszelt sajtot, és a serpenyőben félbe hajtjuk, sütjük még kb egy percig, és tányérra csúsztatjuk. Olívaolajos jégsalátával és barna kenyérrel nagyon finom hétvégi reggeli :)
Sztori: Nem ez életem fő műve, de kezdőknek kitűnő, ha egy kicsit villogni szeretnének.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »