Sajtkrém recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 2 1/2 dkg liszt
- 6 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- só
- csipetnyi reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A tojások sárgáját a tejjel, a sajt felével meg a liszttel kikeverjük, és gőz felett, habverővel állandóan kevergetve, sűrűre főzzük. A tűzről levéve, beledobjuk a vajat és a maradék sajtot, sóval, szerecsendióval ízesítjük, majd jól kikeverjük. (Szépek lesznek a sajtos szendvicsek, ha a sajtkrém tetejére még reszelt sajtot szórjuk.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »