Sajtkrém recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 2 1/2 dkg liszt
- 6 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- só
- csipetnyi reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A tojások sárgáját a tejjel, a sajt felével meg a liszttel kikeverjük, és gőz felett, habverővel állandóan kevergetve, sűrűre főzzük. A tűzről levéve, beledobjuk a vajat és a maradék sajtot, sóval, szerecsendióval ízesítjük, majd jól kikeverjük. (Szépek lesznek a sajtos szendvicsek, ha a sajtkrém tetejére még reszelt sajtot szórjuk.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »