Rizses hús recept
Hozzávalók:
20 dkg rizs
1 kg lapocka
1 nagyobb fej vöröshagyma
őrölt pirospaprika
olaj
só
bors
1 paprika
1 paradicsom
Elkészítése:
A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük forró vízzel és készre főzzük.
A hagymát megtisztítjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk 1 kk pirospaprikát, majd a felvágott húst és kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felvágott paprikát, paradicsomot, felöntjük 1 dl vízzel, majd sűrűn kevergetve puhára főzzük. Hozzáadjuk a rizst, összeforgatjuk, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

