Rizsben sült tojás recept

Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 2 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 1 húsleveskocka
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 10 dkg reszelt sajt
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Elkészítés:
Egy evőkanál olajban megpirítunk egy kiskanál hagymát, megforgatjuk benne a rizst, és kétszer annyi vízzel felengedve, a húsleveskockával ízesítve, puhára főzzük. Közben egy másik edényben megpirítjuk a maradék olajban a maradék hagymát, a paradicsompürét beletesszük, egy kevés vízzel felengedjük, és néhány percig pároljuk. Ha a rizs megpuhult, a paradicsommártással összekeverjük, a sajt felét beleszórjuk, és az egészet egy nagy tűzálló tálban elsimítjuk. Vizes merőkanállal nyolc mélyedést nyomunk a rizsbe, mindegyik mélyedésbe 1-1 tojást ütünk, és a tetejére hintve a maradék sajtot, a sütőben addig sütjük, amíg a tojások fehérje meg nem keményedett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »