Rántott rizsgolyó recept

- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- só
- bors
- 10 dkg sajt ( én 1 nagy mozzarella golyót használtam)
- liszt
- tojás
- zsemle morzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A rizst felteszem főni, fűszerezem, lassú tűzön addig főzöm, amíg az összes víz el nem párolog. Leveszem a tűzről és azonnal hozzákeverem a reszelt sajtot, hagyom kicsit hűlni majd vizes kézzel golyókat formázok, és a szokott módon panírozom. Bő forró olajban arany barnára sütöm.
Ez az alap recept, de nagyon sokféleképpen lehet variálni. A prézlibe lehet keverni szezám magot, a golyókat meg lehet tölteni, sajttal, hússal, zöldséggel, lehet hozzá valamilyen öntetet kínálni és végtelen módon lehet jobbá tenni! Esetleg lehet másképpen fűszerezni, ha szeretjük, a csípőset lehet hozzá chili szószt kínálni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »