Rántott rizsgolyó recept
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- só
- bors
- 10 dkg sajt ( én 1 nagy mozzarella golyót használtam)
- liszt
- tojás
- zsemle morzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A rizst felteszem főni, fűszerezem, lassú tűzön addig főzöm, amíg az összes víz el nem párolog. Leveszem a tűzről és azonnal hozzákeverem a reszelt sajtot, hagyom kicsit hűlni majd vizes kézzel golyókat formázok, és a szokott módon panírozom. Bő forró olajban arany barnára sütöm.
Ez az alap recept, de nagyon sokféleképpen lehet variálni. A prézlibe lehet keverni szezám magot, a golyókat meg lehet tölteni, sajttal, hússal, zöldséggel, lehet hozzá valamilyen öntetet kínálni és végtelen módon lehet jobbá tenni! Esetleg lehet másképpen fűszerezni, ha szeretjük, a csípőset lehet hozzá chili szószt kínálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

