Rántott rizsgolyó recept

- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- só
- bors
- 10 dkg sajt ( én 1 nagy mozzarella golyót használtam)
- liszt
- tojás
- zsemle morzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A rizst felteszem főni, fűszerezem, lassú tűzön addig főzöm, amíg az összes víz el nem párolog. Leveszem a tűzről és azonnal hozzákeverem a reszelt sajtot, hagyom kicsit hűlni majd vizes kézzel golyókat formázok, és a szokott módon panírozom. Bő forró olajban arany barnára sütöm.
Ez az alap recept, de nagyon sokféleképpen lehet variálni. A prézlibe lehet keverni szezám magot, a golyókat meg lehet tölteni, sajttal, hússal, zöldséggel, lehet hozzá valamilyen öntetet kínálni és végtelen módon lehet jobbá tenni! Esetleg lehet másképpen fűszerezni, ha szeretjük, a csípőset lehet hozzá chili szószt kínálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »