Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott camembert áfonyával recept

Rántott camembert áfonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 doboz camembert sajt
    • 5 dkg rizsliszt
    • 1 ek finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Az áfonyához:

    • 25 dkg friss kékáfonya
    • 3 ek barna cukor
    • fahéj
    • 0,5 citrom héja és leve
    • olaj

    A körethez:

    • 20 dkg párolt rizs

    Elkészítése:

    A tojásokat felverjük, sózzuk, a kétféle lisztet fokozatosan belekeverjük, és sűrű masszát készítünk. Ha nem elég sűrű, tegyünk még hozzá rizslisztet. Ez a panírforma megvédi a sajtokat attól is, hogy szétfolyjanak, bár ez a sütéstől is függ. Fontos, hogy megfelelően forró legyen az olaj.

    A sajtkorongokat négyfelé vágjuk, lisztben megforgatjuk, majd a sűrű tésztába tesszük őket, és egy-két perc alatt kisütjük.

    A rizst mikróban készítjük el. Kétujjnyi vizet teszünk rá, sózzuk, hozzáadunk 2 evőkanál olajat, elkeverjük, és 40 perc alatt 350 watton készre főzzük. Félidőben kivesszük és megkeverjük, ha szükséges, teszünk még hozzá vizet, és folytatjuk a főzést, amíg le nem telik az idő.

    Az áfonyát feltesszük főni a cukorral, a fűszerrel, a citrom héjával és levével, majd kevés vizet adunk hozzá, és 2 evőkanál keményítőt is belekeverünk, ettől fog besűrűsödni. Összefőzzük, majd tálalhatunk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá