Rántott camembert áfonyával recept
Hozzávalók:
- 2 doboz camembert sajt
- 5 dkg rizsliszt
- 1 ek finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Az áfonyához:
- 25 dkg friss kékáfonya
- 3 ek barna cukor
- fahéj
- 0,5 citrom héja és leve
- olaj
A körethez:
- 20 dkg párolt rizs
Elkészítése:
A tojásokat felverjük, sózzuk, a kétféle lisztet fokozatosan belekeverjük, és sűrű masszát készítünk. Ha nem elég sűrű, tegyünk még hozzá rizslisztet. Ez a panírforma megvédi a sajtokat attól is, hogy szétfolyjanak, bár ez a sütéstől is függ. Fontos, hogy megfelelően forró legyen az olaj.
A sajtkorongokat négyfelé vágjuk, lisztben megforgatjuk, majd a sűrű tésztába tesszük őket, és egy-két perc alatt kisütjük.
A rizst mikróban készítjük el. Kétujjnyi vizet teszünk rá, sózzuk, hozzáadunk 2 evőkanál olajat, elkeverjük, és 40 perc alatt 350 watton készre főzzük. Félidőben kivesszük és megkeverjük, ha szükséges, teszünk még hozzá vizet, és folytatjuk a főzést, amíg le nem telik az idő.
Az áfonyát feltesszük főni a cukorral, a fűszerrel, a citrom héjával és levével, majd kevés vizet adunk hozzá, és 2 evőkanál keményítőt is belekeverünk, ettől fog besűrűsödni. Összefőzzük, majd tálalhatunk is.