Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott zöldbab recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30-50 dkg rizs
    • 20 dkg zöldbab
    • 40 dkg, sonka (pulykasonka, csirkemellsonka) ízlés kérdése
    • 2db nagy poharas tejföl
    • 10dkg trappista, vagy füstölt sajt
    • só,
    • bors,
    • ételízesítő
    • fokhagyma
    • vaj az edény kivajazásához

    Elkészítése:
    A rizst kifőzzük, leszűrjük. A zöldbabot, ha kell megtisztítjuk és puhára főzzük ételízesítős vízben. A sonkát kockára vágjuk és megpirítjuk egy picit olajon. Az egyik tejfölt, felfűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal,ételízesítővel. Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd belerakjuk a rizs egy részét , majd a sonka és a zöldbab egy részét majd megint rizst és ezt nyakon öntjük az ízesített tejföllel. Aztán jöhet a maradék sonka és zöldbab, rá a maradék rizs, és a második tejföl amit nem fűszereztem fel, mert féltem, nehogy túl sós legyen. Végül sajt a tetejér. Előmelegített sütőben kb 170 fokon 20-25 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá