Rakott zöldbab recept

Hozzávalók:
- 30-50 dkg rizs
- 20 dkg zöldbab
- 40 dkg, sonka (pulykasonka, csirkemellsonka) ízlés kérdése
- 2db nagy poharas tejföl
- 10dkg trappista, vagy füstölt sajt
- só,
- bors,
- ételízesítő
- fokhagyma
- vaj az edény kivajazásához
Elkészítése:
A rizst kifőzzük, leszűrjük. A zöldbabot, ha kell megtisztítjuk és puhára főzzük ételízesítős vízben. A sonkát kockára vágjuk és megpirítjuk egy picit olajon. Az egyik tejfölt, felfűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal,ételízesítővel. Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd belerakjuk a rizs egy részét , majd a sonka és a zöldbab egy részét majd megint rizst és ezt nyakon öntjük az ízesített tejföllel. Aztán jöhet a maradék sonka és zöldbab, rá a maradék rizs, és a második tejföl amit nem fűszereztem fel, mert féltem, nehogy túl sós legyen. Végül sajt a tetejér. Előmelegített sütőben kb 170 fokon 20-25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »