Rakott zöldbab recept
Hozzávalók:
- 30-50 dkg rizs
- 20 dkg zöldbab
- 40 dkg, sonka (pulykasonka, csirkemellsonka) ízlés kérdése
- 2db nagy poharas tejföl
- 10dkg trappista, vagy füstölt sajt
- só,
- bors,
- ételízesítő
- fokhagyma
- vaj az edény kivajazásához
Elkészítése:
A rizst kifőzzük, leszűrjük. A zöldbabot, ha kell megtisztítjuk és puhára főzzük ételízesítős vízben. A sonkát kockára vágjuk és megpirítjuk egy picit olajon. Az egyik tejfölt, felfűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal,ételízesítővel. Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd belerakjuk a rizs egy részét , majd a sonka és a zöldbab egy részét majd megint rizst és ezt nyakon öntjük az ízesített tejföllel. Aztán jöhet a maradék sonka és zöldbab, rá a maradék rizs, és a második tejföl amit nem fűszereztem fel, mert féltem, nehogy túl sós legyen. Végül sajt a tetejér. Előmelegített sütőben kb 170 fokon 20-25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

