Rakott rántotta recept
Hozzávalók:
- 30-35 dkg friss káposzta
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg füstölt szalonna
- lapka sajt
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- pirospaprika
- bors
- petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa
- pirított kenyérszeletek
- gépsonka
- lilahagyma
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy lábasban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és káposztát, majd kevés vizet hozzáadva, sóval megszórva megdinszteljük, majd belereszeljük a fokhagymát, borsozzuk és lepirítjuk. Hozzákeverünk 2 evőkanál zsemlemorzsát, majd félretesszük hűlni.
A tojásokból kettőt felverünk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk aprított petrezselyemmel és egy serpenyőben tojáslepényt sütünk. Amíg sül addig 2 tojást felverünk sóval és pirospaprikával és ebből is készítünk egy lepényt. A maradék tojásokat szintén sózzuk, borsozzuk, felverjük és elkeverjük a káposztával, majd ebből a masszából is lepényt sütünk.
Ha elkészültünk, akkor kezdhetjük összerakni: alulra tesszük a pirospaprikás lepényt, rárakunk egy réteg lapka sajtot, majd rátesszük a káposztás lepényt és ismét egy sor sajt, majd a tetejére kerül a petrezselymes és így betakarjuk 5 percre, majd kockákra vágjuk és pirított kenyérszeleten tálaljuk gépsonkával és lilahagymával.