Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott rántotta recept

Rakott rántotta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30-35 dkg friss káposzta
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • lapka sajt
    • 1 fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • pirospaprika
    • bors
    • petrezselyemzöld
    • zsemlemorzsa
    • pirított kenyérszeletek
    • gépsonka
    • lilahagyma

    Elkészítése:

    A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy lábasban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és káposztát, majd kevés vizet hozzáadva, sóval megszórva megdinszteljük, majd belereszeljük a fokhagymát, borsozzuk és lepirítjuk. Hozzákeverünk 2 evőkanál zsemlemorzsát, majd félretesszük hűlni.

    A tojásokból kettőt felverünk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk aprított petrezselyemmel és egy serpenyőben tojáslepényt sütünk. Amíg sül addig 2 tojást felverünk sóval és pirospaprikával és ebből is készítünk egy lepényt. A maradék tojásokat szintén sózzuk, borsozzuk, felverjük és elkeverjük a káposztával, majd ebből a masszából is lepényt sütünk.

    Ha elkészültünk, akkor kezdhetjük összerakni: alulra tesszük a pirospaprikás lepényt, rárakunk egy réteg lapka sajtot, majd rátesszük a káposztás lepényt és ismét egy sor sajt, majd a tetejére kerül a petrezselymes és így betakarjuk 5 percre, majd kockákra vágjuk és pirított kenyérszeleten tálaljuk gépsonkával és lilahagymával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá