Rakott rántotta recept

Hozzávalók:
- 30-35 dkg friss káposzta
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg füstölt szalonna
- lapka sajt
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- pirospaprika
- bors
- petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa
- pirított kenyérszeletek
- gépsonka
- lilahagyma
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy lábasban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és káposztát, majd kevés vizet hozzáadva, sóval megszórva megdinszteljük, majd belereszeljük a fokhagymát, borsozzuk és lepirítjuk. Hozzákeverünk 2 evőkanál zsemlemorzsát, majd félretesszük hűlni.
A tojásokból kettőt felverünk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk aprított petrezselyemmel és egy serpenyőben tojáslepényt sütünk. Amíg sül addig 2 tojást felverünk sóval és pirospaprikával és ebből is készítünk egy lepényt. A maradék tojásokat szintén sózzuk, borsozzuk, felverjük és elkeverjük a káposztával, majd ebből a masszából is lepényt sütünk.
Ha elkészültünk, akkor kezdhetjük összerakni: alulra tesszük a pirospaprikás lepényt, rárakunk egy réteg lapka sajtot, majd rátesszük a káposztás lepényt és ismét egy sor sajt, majd a tetejére kerül a petrezselymes és így betakarjuk 5 percre, majd kockákra vágjuk és pirított kenyérszeleten tálaljuk gépsonkával és lilahagymával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »