Rakott kifli recept

Hozzávalók:
- 20 szárazabb kifli
- fél liter tej
- 25 dkg mák
- mazsola
- ízlés szerint lekvár
Elkészítése:
A kifliket felkarikázzuk, és a tejben kicsit megáztatjuk, egy jénai aljába bele tesszük, rászórjuk az előre tejben felforrázott mákot, és egy kis mazsolát, majd újra a kifliket rakjuk. Addig amíg a jénai tetejéig nem ér. Berakjuk a sütőbe, és kb.10 percig sütjük, hogy a tetején a kiflik sültek legyenek. Amikor kicsit kihűlt, ráöntünk lekvárt, és tálaljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »