Rakott kifli recept
Hozzávalók:
- 20 szárazabb kifli
- fél liter tej
- 25 dkg mák
- mazsola
- ízlés szerint lekvár
Elkészítése:
A kifliket felkarikázzuk, és a tejben kicsit megáztatjuk, egy jénai aljába bele tesszük, rászórjuk az előre tejben felforrázott mákot, és egy kis mazsolát, majd újra a kifliket rakjuk. Addig amíg a jénai tetejéig nem ér. Berakjuk a sütőbe, és kb.10 percig sütjük, hogy a tetején a kiflik sültek legyenek. Amikor kicsit kihűlt, ráöntünk lekvárt, és tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

