Rakott kifli recept

Hozzávalók:
- 6 kifli
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 3 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál citromlé
- 5 dkg mazsola
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A kifliket karikákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz 4 evőkanál porcukrot teszünk, és addig keverjük, míg kivilágosodik. A fehérjéket is kemény habbá verjük, majd ehhez is adunk 3 evőkanál porcukrot. A tojássárgás krémhez hozzákeverjük a túrót, ízesítjük citromlével, vaníliás cukorral, 3 evőkanál porcukorral és a reszelt citromhéjával. Beleszórjuk a mazsolát is. Egy sütőedényt vajjal kikenünk és megszórjuk zsemlemorzsával. A felszeletelt kiflik felét az aljába halmozzuk, langyos tejjel finoman átlocsoljuk, és beterítjük túrótöltelékkel. Újabb réteg kiflivel megrakjuk, és ezt is tejjel megöntözzük. Az egészet befedjük fehérje-habbal, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tálalás előtt kicsit hűtjük, és nagyobb kockákra vágva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »