Rakott kifli recept
Hozzávalók:
- 6 kifli
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 dkg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 3 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál citromlé
- 5 dkg mazsola
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A kifliket karikákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz 4 evőkanál porcukrot teszünk, és addig keverjük, míg kivilágosodik. A fehérjéket is kemény habbá verjük, majd ehhez is adunk 3 evőkanál porcukrot. A tojássárgás krémhez hozzákeverjük a túrót, ízesítjük citromlével, vaníliás cukorral, 3 evőkanál porcukorral és a reszelt citromhéjával. Beleszórjuk a mazsolát is. Egy sütőedényt vajjal kikenünk és megszórjuk zsemlemorzsával. A felszeletelt kiflik felét az aljába halmozzuk, langyos tejjel finoman átlocsoljuk, és beterítjük túrótöltelékkel. Újabb réteg kiflivel megrakjuk, és ezt is tejjel megöntözzük. Az egészet befedjük fehérje-habbal, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tálalás előtt kicsit hűtjük, és nagyobb kockákra vágva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

