Rakott kalács recept
Hozzávalók:
- egy kalács(én most csíkosat használtam),
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 1 citrom héja
- 1 barack/elhagyható vagy más gyümölcsre cserélhető/
- 6 dl tej
- 1/2 doboz főzőtejszín
- vaj a kalácsok megkenéséhez
Elkészítése:
A kalácsot ujjnyi vastagra szeljük fel. Mind a két oldalukat megkenjük a vajjal vagy margarinnal. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal és az aljába leteszünk egy sor kalácsot. Erre a sorra tesszük a szeletelt gyümölcsöt, akár a tetejére lehet szelni egy kis csokit is. Ennek a tetejére jön a tej, tojás, citrom reszelt héja és egy kevés leve, melyet jól elkeverünk és a végén hozzáadjuk a tejszínt is. 170 fokos sütőben fél óra alatt összesütjük az egészet. A teteje jó ropogós lesz, az alja pedig pudingos.Nagyon egyszerű és finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

