Rakott kalács recept

Hozzávalók:
- egy kalács(én most csíkosat használtam),
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 1 citrom héja
- 1 barack/elhagyható vagy más gyümölcsre cserélhető/
- 6 dl tej
- 1/2 doboz főzőtejszín
- vaj a kalácsok megkenéséhez
Elkészítése:
A kalácsot ujjnyi vastagra szeljük fel. Mind a két oldalukat megkenjük a vajjal vagy margarinnal. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal és az aljába leteszünk egy sor kalácsot. Erre a sorra tesszük a szeletelt gyümölcsöt, akár a tetejére lehet szelni egy kis csokit is. Ennek a tetejére jön a tej, tojás, citrom reszelt héja és egy kevés leve, melyet jól elkeverünk és a végén hozzáadjuk a tejszínt is. 170 fokos sütőben fél óra alatt összesütjük az egészet. A teteje jó ropogós lesz, az alja pedig pudingos.Nagyon egyszerű és finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »