Pikáns csirkemell ragu recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- füstölt szalonna
- kolozsvári vagy erdélyi szalonna
- csemege uborka
- 1 kisebb fej hagyma
- bors
Elkészítése:
A szalonnákat kockákra vágjuk és saját zsírjukban egy serpenyőben kisütjük (a szalonna mennyisége körülbelül fele annyi mint amekkora a csirkemell mennyisége). Ha kevés zsírjuk van kevés olaj adható hozzá.
Ha félig megsültek, hozzáadjuk a kockára aprított hagymát és együtt pirítjuk. A csirkemelleket csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a szalonnához és együtt pároljuk fedő alatt. Ha már a csirkemell megpuhul, hozzáadjuk a karikákra vágott uborkákat és zsírjára pirítjuk. Ekkor ízesítjük kevés borssal és megkóstoljuk, kell-e sózni (én nem szoktam, a szalonna pont elég sós). Rizibizivel vagy tört burgonyával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »