Pikáns csirkemell ragu recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- füstölt szalonna
- kolozsvári vagy erdélyi szalonna
- csemege uborka
- 1 kisebb fej hagyma
- bors
Elkészítése:
A szalonnákat kockákra vágjuk és saját zsírjukban egy serpenyőben kisütjük (a szalonna mennyisége körülbelül fele annyi mint amekkora a csirkemell mennyisége). Ha kevés zsírjuk van kevés olaj adható hozzá.
Ha félig megsültek, hozzáadjuk a kockára aprított hagymát és együtt pirítjuk. A csirkemelleket csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a szalonnához és együtt pároljuk fedő alatt. Ha már a csirkemell megpuhul, hozzáadjuk a karikákra vágott uborkákat és zsírjára pirítjuk. Ekkor ízesítjük kevés borssal és megkóstoljuk, kell-e sózni (én nem szoktam, a szalonna pont elég sós). Rizibizivel vagy tört burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »