Pikáns csirkemell ragu recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- füstölt szalonna
- kolozsvári vagy erdélyi szalonna
- csemege uborka
- 1 kisebb fej hagyma
- bors
Elkészítése:
A szalonnákat kockákra vágjuk és saját zsírjukban egy serpenyőben kisütjük (a szalonna mennyisége körülbelül fele annyi mint amekkora a csirkemell mennyisége). Ha kevés zsírjuk van kevés olaj adható hozzá.
Ha félig megsültek, hozzáadjuk a kockára aprított hagymát és együtt pirítjuk. A csirkemelleket csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a szalonnához és együtt pároljuk fedő alatt. Ha már a csirkemell megpuhul, hozzáadjuk a karikákra vágott uborkákat és zsírjára pirítjuk. Ekkor ízesítjük kevés borssal és megkóstoljuk, kell-e sózni (én nem szoktam, a szalonna pont elég sós). Rizibizivel vagy tört burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »