Petrezselymes tócsni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 db burgonya
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tk őrölt bors
- 1 ek só
- 1 db nagy vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 marék liszt
Elkészítése:
A nyers burgonyát durva reszelőn lereszelem és hagyom állni 5 percet. Ezalatt az idő alatt a hagymát és a fokhagymát összezúzom.
A burgonyát a levétől kinyomkodom hozzáadom a zúzott hagymákat a felaprított petrezselyem zöldet a tojást a sót és a borsot, végül a lisztet, de csak annyit hogy éppen összeálljon és amikor korongokat formálunk belőle és a széle szálas maradjon.
Forró olajban barnára kisütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

