Petite lasagnas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél kg darált hús
- 2 fej hagyma
- gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- paradicsompüré (kb 3 dl)
- 3 egész paradicsom
- oregánó
- bazsalikom
- só, bors
- krémsajt
- reszelni való sajt
- 3 nagy paprika
- leveles tészta
- olaj
- piros fűszerpaprika
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Olajban a hagymát üvegesre pároljuk. Levesszük, és piros fűszerpaprikával megszórjuk. A darált húst hozzáadjuk, és fehérre sütjük. A paradicsomot, paprikát és gombát apró kockára vágjuk, és a petrezselyemzöldet felaprózzuk. Amikor a hús kifehéredik, a zöldségeket és petrezselyemzöldet hozzáadjuk. Ilyenkor fűszerezzük a fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal és a sóval, borssal. Hozzáadjuk a 3 dl paradicsompürét, és összefőzzük kb 10 percig.
Muffin sütőt jól kikenjük zsírral, hogy a tészta ne ragadjon bele.
A leveles tésztát vékonyra gyúrjuk, és kb 10×10 cm-es kockára vágjuk. A kockákat olyan nagyra vágjuk, hogy a muffin formát ellepje, és kilógjanak a sarkai.
Egy lap levelest tészta kockával kibéleljük a formát. Jó vastagon megkenjük krémsajttal, majd a masszát hozzáadjuk, hogy majdnem megtöltse a belsejét. Utána még egy lap (ez a lap tészta csak akkora legyen, hogy beleférjen a forma belsejébe) tésztát teszünk rá, kicsit lenyomkodjuk, aztán ezt is megkenjük jó vastagon krémsajttal, és a masszát hozzáadjuk. Így egy formában két réteget kell tennünk. A tetejét jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
Ezt a menetet követjük minden egyes formában.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta aranybarna nem lesz.