Paradicsomos padlizsánkarikák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb padlizsán
- 3 ek kockára vágott húsos szalonna
- 2 paradicsom
- 4 koktélparadicsom
- fél fehérrépa
- só
- bors
- bazsalikom
- olívaolaj
- sajt
Elkészítése:
Elsőként feltesszük lassú lángon pirítani a szalonnát egy serpenyőben. Közben megmossuk a zöldségeket. A paradicsomokat és a répát felkockázzuk, a padlizsánt körülbelül 1 cm vastag karikákra vágjuk.
Ha megpirult a szalonna, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat és a fehérrépát, majd összefőzzük. Amikor nagyjából elfőtte a levét, akkor szórjuk meg a fűszerekkel.
A padlizsán karikákat olívaolajjal kikent tepsibe fektetjük és 180°C-on kb. 10 percig kicsit elősütjük.
Ezután egyenletesen ráhalmozzuk a padlizsánkarikákra a paradicsomos szószt és megszórjuk sajttal.
Visszatesszük a sütőbe és kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen rábarnul és a padlizsán megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »