Paradicsomos padlizsánkarikák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb padlizsán
- 3 ek kockára vágott húsos szalonna
- 2 paradicsom
- 4 koktélparadicsom
- fél fehérrépa
- só
- bors
- bazsalikom
- olívaolaj
- sajt
Elkészítése:
Elsőként feltesszük lassú lángon pirítani a szalonnát egy serpenyőben. Közben megmossuk a zöldségeket. A paradicsomokat és a répát felkockázzuk, a padlizsánt körülbelül 1 cm vastag karikákra vágjuk.
Ha megpirult a szalonna, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat és a fehérrépát, majd összefőzzük. Amikor nagyjából elfőtte a levét, akkor szórjuk meg a fűszerekkel.
A padlizsán karikákat olívaolajjal kikent tepsibe fektetjük és 180°C-on kb. 10 percig kicsit elősütjük.
Ezután egyenletesen ráhalmozzuk a padlizsánkarikákra a paradicsomos szószt és megszórjuk sajttal.
Visszatesszük a sütőbe és kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen rábarnul és a padlizsán megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »