Paradicsomos padlizsánkarikák recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kisebb padlizsán
- 3 ek kockára vágott húsos szalonna
- 2 paradicsom
- 4 koktélparadicsom
- fél fehérrépa
- só
- bors
- bazsalikom
- olívaolaj
- sajt
Elkészítése:
Elsőként feltesszük lassú lángon pirítani a szalonnát egy serpenyőben. Közben megmossuk a zöldségeket. A paradicsomokat és a répát felkockázzuk, a padlizsánt körülbelül 1 cm vastag karikákra vágjuk.
Ha megpirult a szalonna, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat és a fehérrépát, majd összefőzzük. Amikor nagyjából elfőtte a levét, akkor szórjuk meg a fűszerekkel.
A padlizsán karikákat olívaolajjal kikent tepsibe fektetjük és 180°C-on kb. 10 percig kicsit elősütjük.
Ezután egyenletesen ráhalmozzuk a padlizsánkarikákra a paradicsomos szószt és megszórjuk sajttal.
Visszatesszük a sütőbe és kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen rábarnul és a padlizsán megpuhul.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.