Paradicsommártás csirkemellel,burgonyával recept

Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemellfilé
- só
- bors
- bazsalikom
- reszelt fokhagyma
- olaj
A mártáshoz:
- 1/2 liter paradicsomlé
- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- petrezselyemzöld
- só
- cukor
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteltem,sóztam,borsoztam,bazsalikommal megszórtam,fokhagymát reszeltem rá. Fél órát hagytam állni és olajon egy serpenyőben kisütöttem.
A mártás készítése:
Az olajból,lisztből világos rántást készítettem,föleresztettem a házilag eltett paradicsomlével,ízlés szerint sóztam,cukroztam,1-2 szál petrezselyemzöldet tettem bele,felfőztem(a zöldet kivettem).
Ezután a 4 szelet csirkemellet beletettem a mártásba. Együtt főztem még 10 percet. A krumplit sós vízben megfőztem,leszűrtem. Tejjel és folyékony margarinnal kipürésítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »