Paradicsommártás csirkemellel,burgonyával recept

Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemellfilé
- só
- bors
- bazsalikom
- reszelt fokhagyma
- olaj
A mártáshoz:
- 1/2 liter paradicsomlé
- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- petrezselyemzöld
- só
- cukor
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteltem,sóztam,borsoztam,bazsalikommal megszórtam,fokhagymát reszeltem rá. Fél órát hagytam állni és olajon egy serpenyőben kisütöttem.
A mártás készítése:
Az olajból,lisztből világos rántást készítettem,föleresztettem a házilag eltett paradicsomlével,ízlés szerint sóztam,cukroztam,1-2 szál petrezselyemzöldet tettem bele,felfőztem(a zöldet kivettem).
Ezután a 4 szelet csirkemellet beletettem a mártásba. Együtt főztem még 10 percet. A krumplit sós vízben megfőztem,leszűrtem. Tejjel és folyékony margarinnal kipürésítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »