Paprikás-ketchupos kolbásznyárs recept
Hozzávalók:
- 35 dkg lecsókolbász
- 3-4 nagyobb kápia paprika
- 4 ek olaj
- 4 ek ketchup
- 6 saslikpálca
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A kolbászt vágjuk kb. 1 cm-es karikákra, a megtisztított paprikákat pedig nagyobb kockákra.
A saslik pálcára felváltva húzzunk rá egy karika kolbászt és 1 kocka paprikát. A kész nyársakat fektessük az előkészített tepsibe.
A ketchupot keverjük jól össze az olajjal, majd kenjük be vele mindegyik nyársat alaposan.
A forró sütőbe téve hőlégkeveréssel 25 perc alatt süssük szép pirosra.
Sütés közben párszor kenjük át a lecsorgó szafttal a nyársakat, illetve egyszer forgassuk is meg őket.
Tipp:
Egészen egyszerű, olcsó, finom fogás. Kb. 10 perc az elkészítése, a többit a sütő végzi.
Fogyaszthatjuk reggelire, vagy akár kiváló ebéd is lehet rohanós hétköznapokon egy könnyű salátával, vagy csak friss, ropogós kenyérrel. Remek feltétje például egy finom főzeléknek is.