Paprikás-ketchupos kolbásznyárs recept

Hozzávalók:
- 35 dkg lecsókolbász
- 3-4 nagyobb kápia paprika
- 4 ek olaj
- 4 ek ketchup
- 6 saslikpálca
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A kolbászt vágjuk kb. 1 cm-es karikákra, a megtisztított paprikákat pedig nagyobb kockákra.
A saslik pálcára felváltva húzzunk rá egy karika kolbászt és 1 kocka paprikát. A kész nyársakat fektessük az előkészített tepsibe.
A ketchupot keverjük jól össze az olajjal, majd kenjük be vele mindegyik nyársat alaposan.
A forró sütőbe téve hőlégkeveréssel 25 perc alatt süssük szép pirosra.
Sütés közben párszor kenjük át a lecsorgó szafttal a nyársakat, illetve egyszer forgassuk is meg őket.
Tipp:
Egészen egyszerű, olcsó, finom fogás. Kb. 10 perc az elkészítése, a többit a sütő végzi.
Fogyaszthatjuk reggelire, vagy akár kiváló ebéd is lehet rohanós hétköznapokon egy könnyű salátával, vagy csak friss, ropogós kenyérrel. Remek feltétje például egy finom főzeléknek is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »