Paprikás-ketchupos kolbásznyárs recept

Hozzávalók:
- 35 dkg lecsókolbász
- 3-4 nagyobb kápia paprika
- 4 ek olaj
- 4 ek ketchup
- 6 saslikpálca
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A kolbászt vágjuk kb. 1 cm-es karikákra, a megtisztított paprikákat pedig nagyobb kockákra.
A saslik pálcára felváltva húzzunk rá egy karika kolbászt és 1 kocka paprikát. A kész nyársakat fektessük az előkészített tepsibe.
A ketchupot keverjük jól össze az olajjal, majd kenjük be vele mindegyik nyársat alaposan.
A forró sütőbe téve hőlégkeveréssel 25 perc alatt süssük szép pirosra.
Sütés közben párszor kenjük át a lecsorgó szafttal a nyársakat, illetve egyszer forgassuk is meg őket.
Tipp:
Egészen egyszerű, olcsó, finom fogás. Kb. 10 perc az elkészítése, a többit a sütő végzi.
Fogyaszthatjuk reggelire, vagy akár kiváló ebéd is lehet rohanós hétköznapokon egy könnyű salátával, vagy csak friss, ropogós kenyérrel. Remek feltétje például egy finom főzeléknek is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »