Paprikás gombóc recept

Hozzávalók:
- A tésztához:
- 4 szem héjában főtt krumpli
- 50 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál só
- Valamint:
- 10 dkg (liba)zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só
Elkészítés:
A gombóctésztát egybegyúrod lisztes deszkán, 10 kis cipóra szétválasztod, és egyenként ujjnyi vastagságúra nyújtod, majd nokedli nagyságúra vagdosod. Így dobod a lobogó sós vízbe. Amikor feljön a víz tetejére, szürővel kiveszed, és a megolvasztott, paprikával, fokhagymával és sóval ízesített libazsírba dobod. Átforgatod, egy kicsit odakapatod az edény aljához. Friss ecetes-cukros zöldsalátával tálalod, és sörrel öblíted.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »