Panka (zsírban sült krumplis pogácsa) recept

Hozzávalók:
- 1- 2 kg krumpli
- liszt amennyi szükséges
- só
- zsiradék a sütéshez
- Tejföl, lekvár, sajt, kakaós cukor stb. ízlés szerint.
Elkészítése:
Gombóctésztát készítünk: a krumplit megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük, összetörjük.
Kihűlés után liszttel összegyúrjuk, 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Bő forró zsiradékban pirosra sütjük.
Tipp:
Tálalhatjuk lekvárral, sós tejföllel, esetleg a tejfölre reszelt sajtot is szórhatunk. Ha szárazon forró platnin megsütjük akkor már LASKA a neve, amely pl. bableveshez kenyér helyett kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »