Omlett recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál liszt
- só
- a sütéshez 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
- a tetejére 3 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sárgájukat, beleszitáljuk a lisztet, és megsózzuk. Lehetőleg teflon serpenyőben a vajon vagy olajon lepényt sütünk belőle, ebből a mennyiségből négyet, egymás után. Amikor az alsó felük szépen megpirult, lapáttal, egy mozdulattal fordítjuk meg, hogy az omlett egyben maradjon, úgy pirítjuk meg a másik felét is. Sütés után forró tálra vagy tányérra csúsztatjuk, és félbehajtjuk, tetejét olvasztott vajjal locsoljuk meg. Az omlettet félbehajtás előtt meg is tölthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »