Nyári cukkini recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb cukkini
- olívaolaj
- 2 lime kifacsart leve
- 4-5 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 csomag mozzarella
- 1 csésze barna rizs
- só
- bors
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, és ujjnyi, vagy kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A fokhagymát fokhagymanyomóval szétnyomjuk, és összekeverjük a lime levével.
A cukkinit egy tepsire tesszük, a felső oldalát sózzuk, borsozzuk, és megkenjük a fokhagymás citromlével. Ha van időnk, hagyjuk állni 30-45 percet, hogy a fokhagymás pác átjárja.
A mozzarella golyókat vékonyan felszeleteljük, és a cukkinikre tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
A rizst kétszer annyi vízbe tesszük, megsózzuk. Én szoktam beletenni egy kisebb fej vöröshagymát, és két gerezd felvágott fokhagymát a vízbe, hogy jobb íze legyen. Közepes lángon fedővel lefedve 15-20 percig főzzük (ha szükséges, vagy a rizs zacskója többet ír, tovább is főzhetjük), azután még kb. 5 percig a gőzben hagyjuk, hogy teljesen megpuhuljon.
Tipp:
Salátával, paradicsommal tálaljuk. Fogyókúrázók is nyugodtan ehetik, egy gyors, egyszerű és egészséges étel.
A nyári cukkini kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »