Nutella házilag recept

Hozzávalók:
- 15 dkg török mogyoró
- 10 dkg 60% kakaótartalmú étcsokoládé
- 20 dkg cukrozott, sűrített tej
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A mogyorót egy serpenyőben, nem túl erős lángon rázogatva pirítjuk, míg szép aranybarna lesz. Ha kész, papírtörlőre borítjuk és a héját ledörzsöljük róla. Sütés közben is jön le róla.
Ezután aprító-darálógépben őröljük. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra tördelt csokoládét, ezzel újra őröljük, majd a sűrített tejjel és a vajjal 60 fokon 5 percig főzzük. Amikor kész, habverővel fél percig keverjük, így sima krém lesz belőle. Kisebb üvegekbe töltjük és hűtőben tároljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »