Nutella házilag recept

Hozzávalók:
- 15 dkg török mogyoró
- 10 dkg 60% kakaótartalmú étcsokoládé
- 20 dkg cukrozott, sűrített tej
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A mogyorót egy serpenyőben, nem túl erős lángon rázogatva pirítjuk, míg szép aranybarna lesz. Ha kész, papírtörlőre borítjuk és a héját ledörzsöljük róla. Sütés közben is jön le róla.
Ezután aprító-darálógépben őröljük. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra tördelt csokoládét, ezzel újra őröljük, majd a sűrített tejjel és a vajjal 60 fokon 5 percig főzzük. Amikor kész, habverővel fél percig keverjük, így sima krém lesz belőle. Kisebb üvegekbe töltjük és hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »