Nudlihalom vaníliamártással recept

Elkészítése:
A tisztított kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd áttörjük és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, azután 1x 5 cm-es csíkokra vágjuk és lisztes tenyérrel nudlikat sodrunk a tésztacsíkokból.
A nudlikat forró, lobogó enyhén sós vízbe tesszük és addig főzzük, míg a víz felszínére feljönnek.
Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.
Tálalásnál felhalmozzuk, vaníliaöntettel és simára kevert áfonyalekvárral meglocsoljuk.
Vaníliamártás:
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd felforraljuk.
A tojást felütjük, szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját.
A sárgáját beletesszük a langyos tejfölös-vaníliamártásba és összekeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »