Nudlihalom vaníliamártással recept

Elkészítése:
A tisztított kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd áttörjük és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, azután 1x 5 cm-es csíkokra vágjuk és lisztes tenyérrel nudlikat sodrunk a tésztacsíkokból.
A nudlikat forró, lobogó enyhén sós vízbe tesszük és addig főzzük, míg a víz felszínére feljönnek.
Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.
Tálalásnál felhalmozzuk, vaníliaöntettel és simára kevert áfonyalekvárral meglocsoljuk.
Vaníliamártás:
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd felforraljuk.
A tojást felütjük, szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját.
A sárgáját beletesszük a langyos tejfölös-vaníliamártásba és összekeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »