Müzli házilag recept
Hozzávalók:
- 18 dkg zabpehely
- 4 ek liszt
- 5 ek méz
- 10 dkg mazsola
- 3 ek szezámmag
- 1 mk fahéj
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A mazsolás kevés vízbe beáztatjuk. A mézet belecsorgatjuk az olajba. egy tálban összekeverjük a zabpelyhet a liszttel, szezámmaggal, fahéjjal, mézes-olajjal és végül a mazsolát is beledolgozzuk. A masszából vizes kanállal kis halmokat teszünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A müzliket 180 fokon előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

