Mexikói csirkés tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 20 dkg darabolt paradicsom konzerv
- 15 dkg konzerv kukorica
- 25 dkg konzerv vörös bab
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt lm sajt
- 30 dkg gm penne száraz tészta
- 5 dl víz
- 2,5 dl lm tejszín
- 4 dkg taco fűszerkeverék
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- ízlés szerint só és frissen őrölt chili
Elkészítése:
A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra törljük, vékony csíkokra vágjuk és némi zsiradékon aranysárgára pirítjuk.
Ha megpirult felöntjük vízzel, tejszínnel, belekeverjük a fűszerkeveréket, hozzáadjuk a pennét és fedővel lefedve, gyakori kevergetés mellett majdnem készre főzzük a tésztát.
Mikor a tészta már majdnem kész, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, a babot, a kukoricát, az aprított fokhagymát, ha szükséges sózzuk, adunk még hozzá chilit (vigyázzunk, mert ha a taco nagyon csípős, nem biztos, hogy kell még hozzá chili), összekeverjük és készre főzzük.
Amikor a tészta kellően puha és a szósz is elnyerte a kívánt állagot, megszórjuk az ételt a reszelt sajttal, összeforgatjuk, hogy elolvadjon a sajt, végül meghintjük petrezselyemzölddel és jalapeno paprikával kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »