Mexikói csirkés tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 20 dkg darabolt paradicsom konzerv
- 15 dkg konzerv kukorica
- 25 dkg konzerv vörös bab
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt lm sajt
- 30 dkg gm penne száraz tészta
- 5 dl víz
- 2,5 dl lm tejszín
- 4 dkg taco fűszerkeverék
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- ízlés szerint só és frissen őrölt chili
Elkészítése:
A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra törljük, vékony csíkokra vágjuk és némi zsiradékon aranysárgára pirítjuk.
Ha megpirult felöntjük vízzel, tejszínnel, belekeverjük a fűszerkeveréket, hozzáadjuk a pennét és fedővel lefedve, gyakori kevergetés mellett majdnem készre főzzük a tésztát.
Mikor a tészta már majdnem kész, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, a babot, a kukoricát, az aprított fokhagymát, ha szükséges sózzuk, adunk még hozzá chilit (vigyázzunk, mert ha a taco nagyon csípős, nem biztos, hogy kell még hozzá chili), összekeverjük és készre főzzük.
Amikor a tészta kellően puha és a szósz is elnyerte a kívánt állagot, megszórjuk az ételt a reszelt sajttal, összeforgatjuk, hogy elolvadjon a sajt, végül meghintjük petrezselyemzölddel és jalapeno paprikával kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!