Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek recept

Hozzávalók:
- 50 dkg nagyobb gomba
- 20 dkg túró
- 5 dkg zöld fűszeres sajtkrém
- nagy csipet só
- kis csipet őrölt bors
- 1 kis csokor medvehagyma (kb 10 nagyobb szál)
- 5 dkg vékony szelet sonka (2-3 nagyobb szelet)
- 5 dkg sajt
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A gombák tönkjét kiemeljük és félretesszük. A gombák héját eltávolítjuk, majd a fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal és belefektetjük a kalapokat. Meghintjük sóval.
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és apró darabokra vágjuk. A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát és alaposan összeforgatjuk.
A gombákat megtöltjük a fűszeres túrókrémmel. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy ha kis golyókat formázunk a kezünkkel és ellapítjuk, majd a gombakalapokra rakjuk, kicsit lenyomjuk. A sonka szeleteket kisebb darabokra vágjuk, a fűszeres túróra rakjuk, nem baj, ha nem fedi be teljesen a gombák tetejét. Meghintjük kevés reszelt sajttal.
A tepsit alufóliával befedjük és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk. Melegen, friss salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »