Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek recept

Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg nagyobb gomba
    • 20 dkg túró
    • 5 dkg zöld fűszeres sajtkrém
    • nagy csipet só
    • kis csipet őrölt bors
    • 1 kis csokor medvehagyma (kb 10 nagyobb szál)
    • 5 dkg vékony szelet sonka (2-3 nagyobb szelet)
    • 5 dkg sajt
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A gombák tönkjét kiemeljük és félretesszük. A gombák héját eltávolítjuk, majd a fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.

    Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal és belefektetjük a kalapokat. Meghintjük sóval.

    A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és apró darabokra vágjuk. A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát és alaposan összeforgatjuk.

    A gombákat megtöltjük a fűszeres túrókrémmel. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy ha kis golyókat formázunk a kezünkkel és ellapítjuk, majd a gombakalapokra rakjuk, kicsit lenyomjuk. A sonka szeleteket kisebb darabokra vágjuk, a fűszeres túróra rakjuk, nem baj, ha nem fedi be teljesen a gombák tetejét. Meghintjük kevés reszelt sajttal.

    A tepsit alufóliával befedjük és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk. Melegen, friss salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá