Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek recept
Hozzávalók:
- 50 dkg nagyobb gomba
- 20 dkg túró
- 5 dkg zöld fűszeres sajtkrém
- nagy csipet só
- kis csipet őrölt bors
- 1 kis csokor medvehagyma (kb 10 nagyobb szál)
- 5 dkg vékony szelet sonka (2-3 nagyobb szelet)
- 5 dkg sajt
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A gombák tönkjét kiemeljük és félretesszük. A gombák héját eltávolítjuk, majd a fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal és belefektetjük a kalapokat. Meghintjük sóval.
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és apró darabokra vágjuk. A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát és alaposan összeforgatjuk.
A gombákat megtöltjük a fűszeres túrókrémmel. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy ha kis golyókat formázunk a kezünkkel és ellapítjuk, majd a gombakalapokra rakjuk, kicsit lenyomjuk. A sonka szeleteket kisebb darabokra vágjuk, a fűszeres túróra rakjuk, nem baj, ha nem fedi be teljesen a gombák tetejét. Meghintjük kevés reszelt sajttal.
A tepsit alufóliával befedjük és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk. Melegen, friss salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.